BANDENSERVICE


Een motorband is een essentieel onderdeel, die u het liefst juist heb afgestemd op uw motor. De juiste bandenkeuze maken is soms lastig en vergt ervaring en kennis. Bij Van Kleef Motoren bent u hiervoor aan het juiste adres. 

Een band wordt gemaakt voor een specifiek type motor. Twee belangrijke aspecten zijn gewicht en snelheid. Met een codering wordt dit op de band aangegeven. Wanneer u een te lichte band op een zware motorfiets hebt, kan dit zorgen voor instabiliteit. Bij een te zware band op een lichte motorfiets, kan dit zorgen voor een slechte wegligging. Banden kunnen op het eerste oog sterk op elkaar lijken, maar in de praktijk toch flink verschillen. 

Het kiezen van de juiste band is al een heel karwei en het monteren van de band al helemaal. Gebruikt u niet de juiste apparatuur, dan is de velg snel beschadigd. Naast het monteren van de banden dient u tegenwoordig ook rekening te houden met het bandenspanningscontrolesysteem. De sensoren zijn snel beschadigd wanneer deze worden geraakt tijdens het monteren. 

U kunt natuurlijk zelf aan de slag en uw nieuwe band vervangen. Maar mocht je dit liever door een van onze vakkundige monteurs laten doen, kun je hiervoor een afspraak maken bij Vak Kleef Motoren. Wij zijn officieel dealer van Probanden. Dit zorgt ervoor dat er altijd een ruim assortiment banden beschikbaar is. 

E-mailen
Bellen
Map
Info